Beeldhouwvakantie in natuurgebied

Tijdens de beeldhouwvakantie in Italië geniet je van de stilte, de weidse uitzichten, reeën en vuurvliegjes, de geur van jasmijn, de cipressen en olijfbomen of oleanders, en niet te vergeten van de prachtige zonsondergang. Want het landgoed waar je logeert, ligt middenin een beschermd natuurgebied. Ervaar de rust van de omgeving en maak een wandeling door de ongerepte natuur.

Geniet van Toscane

De beeldhouwcursus vindt plaats in het glooiende typisch Toscaans landschap tussen Volterra en Sangiminagno: In het hart van Toscane. Bezoek tijdens deze week dan ook de dorpen en steden in de omgeving. Naast Volterra en San Gimignano zijn Colle di Val d’Elsa en Siena ook op een middag (en avond) te bezoeken. Voor een dagtrip op de woensdag (dan wordt er geen les gegeven en kan je vrij werken of een dag vakantie vieren) zijn Florence, Pisa of een dag naar zee ook leuke uitstapjes.

De vakantiehuizen

Op het landgoed overnacht je in vakantiehuizen die in authentieke staat zijn hersteld.
Deze zijn eenvoudig van aard en in traditionele stijl ingericht. De woningen hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Er zijn in de woningen 1 of 2 slaapkamers beschikbaar en je kunt daarom besluiten om samen met vriend(in), je partner, kinderen of kennissen deel te nemen. Die vriend(in) of partner kunnen besluiten om niet aan het beeldhouwprogramma mee te doen, maar deze dagen te gebruiken voor het lezen van een boek of te wandelen.

Er is een zwembad aanwezig met ligstoelen. Er is een groepsruimte die gebruikt wordt voor gezamenlijke maaltijden. Wasmachine en wifi zijn beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimte. Op 3 kilometer afstand is een restaurant.

Reis je graag met je eigen caravan of camper, hou je van kamperen, dan is het ook mogelijk om in Volterra op de camping te overnachten.

Beeldhouwen in Toscane is onderdeel van